Recept van de maand

Serranoham rolletjes met aïoli

ingrediënten voor 4 personen

  • 12 plakken Serranoham
  • Julienne (snijden als luciferhoutjes) 1 wortel, 1/2 rode paprika, 3 lenteuitjes, 1 stengel bleekselderij, 1/4 courgette en rucola
  • 3 el. goede mayonaise (Hellmans o.i.d.)
  • 3 tenen gehakte knoflook
  • Extra Vergine olijfolie, peper en citroensap

 

Snij alle groenten in julienne (vaktaal voor luciferhoutjes grootte).

Meng de mayonaise met de knoflook, EV olie, citroensap en peper tot een aïoli saus (goed proeven)

Leg de plakken ham op een snijplank of een ander glad werkblad, maak bosjes van de groenten en leg deze op de plakken ham.

Doe een schepje van de saus op  de groentenen rol de ham strak om de groenten (N.B. Laat de groenten iets uitsteken dat presenteert leuk)

Trek een streepje saus op de rolletjes en leg 3 rolletjes op een bordje en garneer met de overgebleven groenten

Serveer met een glaasje Spaanse witte wijn of liever nog! een glas heerlijke cava!!

Buen provecho!

Plaats een reactie