Peter Kaptein met pensioen

Na ruim 15 jaar ‘op maat te hebben gekookt’, gaat Peter Kaptein met pensioen. Hij gaat het rustiger aan doen en meer tijd besteden aan zijn favoriete hobby golfen. Peter is ook van plan om een eigen kookboek te gaan schrijven met als inspiratiebron zijn 300 tellende kookboekenverzameling en zijn jarenlange ervaring als kok en workshopleider. Stoppen doet hem pijn in zijn hart, want het leiden van Koken op Maat, aan de Prinsegracht was zijn lust en zijn leven.  Vanwege de lockdown en gezondheidsproblemen heeft hij dit besluit echter eerder moeten nemen dan was gepland.

Sociale verbinding en creativiteit

Met zijn innovatieve kookstudio is Peter erin geslaagd jong en oud, families, vrienden en collega’s te stimuleren in hun creativiteit en hun sociaal verbondenheid te verstevigen. Hij verwonderde zich er telkens weer over hoe tussen familieleden en collega’s onder elkaar een andere communicatie op gangkwam en interactie als vanzelf ging tijdens de workshops koken. We zullen hem enorm missen in de studio. Woonachtig in het Haagse zul je hem daar nog regelmatig tegenkomen met zijn aanstekelijke vriendelijk glimlach! 

(Online) kookworkshops van Youri en Marc

Gelukkig blijft het kookstudio concept van Peter min of meer bestaan, want zijn zoon Youri Kaptein en zijn compagnon Marc van Hogerlinden nemen het stokje over in hetzelfde pand onder de naam MY Horeca Events! Vanwege de lockdown organiseerden ze in eerste instantie online kookworkshops en langzamerhand worden er weer live kookworkshops gegeven. Bekijk het complete aanbod van live en online kookworkshops op hun website.  Je kunt er ook terecht voor catering, het huren van een vergaderruimte, private dining en tal van andere activiteiten.

Waar ze voor staan

De twee voorletters van Marc en Youri vormen samen MY. Het woord MY staat voor kwaliteit en persoonlijke benadering. Die twee kennen elkaar uit de horeca en hebben veel met elkaar samengewerkt. Onder deze kernwaarden bieden ze naast hun horecagelegenheid ook consultancy, bemiddeling en training voor horecabedrijven.

Aanmelden live en online kookworkshops MY Horeca