Over Peter Kaptein

Peter Kaptein heeft jarenlang als docent voedingsleer les gegeven in het mbo-onderwijs. In 2006 besloot hij van richting te veranderen en zijn passie te volgen: koken en lesgeven door kookworkshops te gaan geven! In 2006 is hij op zoek gegaan naar een ruimte voor zijn kookstudio en zo werd Peter eigenaar van de kookstudio Koken op Maat.

Peter Kaptein Koken-Op-Maat

Pand aan de Prinsegracht

Op het moment dat hij het pand op de Prinsegracht binnenliep was hij meteen verkocht. Niet alleen de grote ruimte maar ook de prachtige authentieke stijl, zoals het originele plafond uit de 18e eeuw van het pand, sprak hem zeer aan. Van de ruimte heeft hij acht fraaie kookwerkplekken laten maken met elk een Boretti fornuis. Daarnaast is er in de achtergelegen afgesloten ruimte een mogelijkheid voor private dining of een vergadering. Goed te combineren dus met een kookworkshop!

Eerst kookworkshop

Na de verbouwing in mei 2006 opende Peter de deuren voor de eerste kookworkshop. Dit was ter gelegenheid van Moederdag. Daar kookten acht vriendinnen met hun moeders een heerlijke maaltijd voor elkaar. Het werd een groot succes. En smaakte naar meer.

Kinderen

Nog steeds geeft Peter les, maar nu aan kinderen van allerlei leeftijden. Tijdens kinderfeestjes die gehouden worden in de studio kunnen kinderen naar hartenlust taarten versieren of pizza’s bakken. Voor het laatste moeten ze zelf pizzasaus maken en toppings bedenken. In het kader van Gezond Den Haag van de Gemeente Den Haag geeft Peter ook les aan kinderen over hoe ze hun levensstijl kunnen veranderen door een gezonde hamburger of pizza te maken.

13 jaar een begrip

Inmiddels is Koken-op-maat al meer dan 13 jaar een begrip in Den Haag, op het gebied van kookworkshops, kooklessen, cursussen, vergaderingen en recepties. Graag ontvangt Peter Kaptein u in de warme huiselijke keuken voor een gezellig uitje op maat!

Namens het Koken-op-maat team heten wij u van harte welkom,
Peter Kaptein